Chorvatská kuchařka - "S chutí Chorvatska"

Novinka

Kniha S chutí Chorvatska představuje chorvatskou kuchyni.

Mnozí ji mají spojenou převážně se středomořskou kuchyní a jídly na dovolené u moře, chorvatská kuchyně je však mnohem pestřejší. Mísí se v ní vlivy středomořské, středoevropské, balkánské a orientální kuchyně a každá oblast má svoji kuchyni se svými specialitami:

na Istrii je to např. fritaja s divokým chřestem, fuži s lanýži, žgvacet, maneštra a cukerančići,

na Kvarneru vyhlášené langustýnky a rabský dort,

v Lice jehněčí pod pekou a uštipci,

v Dalmácii soparnik, gregada, pašticada, trogirské rafioli, rozata a splitský dort,

ve Středním Chorvatsku krůta s mlinci, záhřebský řízek, zagorské štrukli a mezimurská gibanica,

ve Slavonii rybí paprikáš a čobanac,

v celém Chorvatsku pak burek, sarma, ajvar a mnoho dalších.

Nejen tato jídla v knize najdete. 

  • 90 receptů na chorvatské speciality, tradiční, typická i běžná jídla jednotlivých regionů s fotografiemi u každého receptu
  • 6 kapitol seznamujících s kuchyněmi a specialitami jednotlivých regionů (Istrie, Kvarner, Lika a Gorski kotar, Dalmácie, Střední Chorvatsko, Slavonie) a 1 kapitola s dalšími recepty z celého Chorvatska
  • Recepty na předkrmy, polévky, hlavní jídla, dezerty, přílohy a saláty
  • Vyzkoušené recepty, které lze připravit z dostupných surovin v našich podmínkách
  • 212 stran, 22 cm x 21 cm, brožovaná
  • autorka: Lenka Svobodová


SKLADEM

399,90 Kč