Kniha S chutí Chorvatska představuje chorvatskou kuchyni.
Mnozí ji mají spojenou převážně se středomořskou kuchyní a jídly na dovolené u moře, chorvatská kuchyně je však mnohem pestřejší. Mísí se v ní vlivy středomořské, středoevropské, balkánské a orientální kuchyně a každá oblast má svoji kuchyni se svými specialitami:
• na Istrii je to např. fritaja s divokým chřestem, fuži s lanýži, žgvacet, maneštra a cukerančići,
• na Kvarneru vyhlášené langustýnky a rabský dort,
• v Lice jehněčí pod pekou a uštipci,
• v Dalmácii soparnik, gregada, pašticada, trogirské rafioli, rozata a splitský dort,
• ve Středním Chorvatsku krůta s mlinci, záhřebský řízek, zagorské štrukli a mezimurská gibanica,
• ve Slavonii rybí paprikáš a čobanac,
• v celém Chorvatsku pak burek, sarma, ajvar a mnoho dalších.
Nejen tato jídla v knize najdete.
- 90 receptů na chorvatské speciality, tradiční, typická i běžná jídla jednotlivých regionů s fotografiemi u každého receptu
- 6 kapitol seznamujících s kuchyněmi a specialitami jednotlivých regionů (Istrie, Kvarner, Lika a Gorski kotar, Dalmácie, Střední Chorvatsko, Slavonie) a 1 kapitola s dalšími recepty z celého Chorvatska
- Recepty na předkrmy, polévky, hlavní jídla, dezerty, přílohy a saláty
- Vyzkoušené recepty, které lze připravit z dostupných surovin v našich podmínkách
- 212 stran, 22 cm x 21 cm, brožovaná
- autorka: Lenka Svobodová
SKLADEM